Vallensbæk Svømmeklub

 Holdbeskrivelse:

 

1. Far/mor og barn - Aldersgruppe: 1 - 4 år

Undervisningen på far/mor & barn-holdet er det første hold i undervisningsafdelingen. Holdet er for børn i aldersgruppen 1-4 år, som gerne vil lege sammen med mor og far i vandet.  På grund af børnenes alder er det far eller mor, som er barnets fortrolige medhjælper i bassinet. På bassinkanten er det instruktøren, som viser og hjælper far eller mor med de forskellige øvelser, som barnet skal gennemføre og indlære. På dette undervisningshold bliver barnet vandtilvænnet, lærer at begå sig i en svømmehal samt lærer forskellige færdigheder i vandet gennem forskellige lege og ved brug af forskellige redskaber i svømmehallen til at lege med.

 

2. Plask og leg - Aldersgruppe: 3 - 5 år

På holdet Plask og Leg lærer barnet at blive fortrolig med vandet.  Al læring foregår igennem leg. I undervisningen lærer børnene selv at komme i vandet. Barnet lærer at hoppe i vandet, puste bobler i vandet, dykke efter ringe, sejle på plader, falde i fra plader, rulle i vandet, rutsje i- og løbe i vandet og skyde afsted som raketter i vandet. Det tilsigtes, at barnet lærer at komme frem i vandet, lærer at dykke og lærer at lytte på instruktøren og modtage en fælles besked.

 

3. Begyndere - Aldersgruppe: 4 - 6 år

På begynderholdet lærer barnet at færdes i og omkring bassinet uden en forælder. Barnet svømmer med bælte. Barnet lærer at komme i vandet og undervisningen er baseret på, at barnet udvikler tryghed ved vandet i trygge rammer. Undervisningen indeholder et væld af tilvænningsøvelser, således at barnet opnår en fortrolighed med vandet, og blandt andet lærer at puste bobler i vandet, lære at tage hovedet under vand, stå på bunden, flyde på mave og ryg, lave koldbøtter i vandet, svømme med redskaber og modtage fælles beskeder. Barnet lærer begyndende crawl samt rygcrawlsvømning.

 

4. Let øvede - Aldersgruppe: 5 - 7 år

Undervisningen på Let Øvet-hold er for barnet, som har opnået en vis fortrolighed med vandet og er klar til nye udfordringer. Barnet lærer her at svømme crawl og rygcrawl samt butterflyben. Her arbejdes fortsat med tilvænningsøvelser og barnet lærer at trække vejret, mens det svømmer samt lærer at svømme også uden vejrtrækning. Der øves begyndende hovedspring og koldbøtter. I løbet at svømmesæsonen svømmes der "Mærkesvømning", hvor barnet kan opnå et metermærke for, hvor langt det har svømmet.

 

5. Øvede - Aldersgruppe: 7 - 9 år

Undervisningen på Øvede hold tager sigte på, at barnet/svømmeren lærer at svømme en stilsikker crawl og rygcrawl med korrekt vejrtrækning. Gennem vandtilvænningsøvelser lærer svømmeren at opholde sig i vandet ved minimal brug af kræfter. Under-visningen indeholder foruden vandtilvænningsøvelser også hovedspring og vendinger. På Øvede hold læres en begyndende brystsvømning og introduktionen til butterflysvømning fortsættes. Svømmeren lærer om streamline, undervandssvømning og svømmer balancesvømning med blandt andet skift fra mave til ryg. På dette hold svømmes længere distancer og op til 700-800 m. på cirka 45 min. 

 

6. Børn og Unge Motion - Aldersgruppe: 9 - 15 år
Svømmere på Svømmeholdet har nogenlunde styr på det med svømmeteknikken - som dog fortsat forbedres. Så undervis-ningen på holdet er først og fremmest for de svømmere, som svømmer mange metre for motionens skyld, men også for de svømmere som kommer for at nyde det sociale samvær med holdkammeraterne! Du kommer som svømmer på dette hold primært for at svømme, men vi kan også godt finde på at lave andre aktiviteter i vandet så som dykke, spille vandbold m.m. På Svømmeholdet er der plads til masser af sjov!. Dette er et motions hold, ikke et konkurrence hold.